Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Varför har crowdfunding blivit så populärt?

Varför har crowdfunding blivit så populärt?
Kameo Kameo Team

Crowdfunding har snabbt blivit populärt och ger en stor frihet. Det ger många chansen att både få en investering och du får chansen att investera i ett projekt just du brinner för. Det finns många fördelar med crowdfunding – här får du några förklaringar till att det har blivit så populärt!

 

Crowdfunding har blivit en populär investeringsform för både småsparare och den som vill satsa större belopp. Det finns många aktörer att välja mellan – både de som riktar sig mot en internationell marknad och de som vänder sig till den svenska marknaden. När man tittar på fördelarna med crowdfunding är det lätt att förstå varför det har blivit en så uppskattad sparform. I takt med att crowdfunding nu börjar bli en etablerad sparform ska även regeringen se över reglerna. Här får du några anledningar till varför crowdfunding fått en plats i de svenska spararnas hjärtan.

 

Positivt både för investerare och den som behöver finansiering

Crowdfunding ger både den som investerar och den som behöver finansiering möjlighet till en närmre kontakt. De aktörer som erbjuder en plattform har oftast gjort en bedömning av projektet som ligger till grund för insamlingen, men det är ändå den som söker finansiering som beskriver sitt projekt och vad de ser för fördelar med det. Som investerare kan du ofta t.ex. ställa frågor – du får helt enkelt möjlighet till en mer personlig kontakt med den som vill finansiera sitt projekt.

 

Större frihet

Det finns flera olika varianter av crowdfunding och det är inte självklart att entreprenören måste ge bort andelar av bolaget – någonting som annars är mycket vanligt vid andra investeringar. I stället väljer entreprenören vad hon/han vill erbjuda de som backar upp projektet, något som innebär en större frihet och flexibilitet.

 

Fler investerare och entreprenörer får chansen

När entreprenörer som vill finansiera sitt projekt får fler valmöjligheter är de inte utelämnade till endast en lösning. De kan välja mellan olika finansieringsmöjligheter eller välja en blandning mellan egna pengar, ta ett banklån eller välja crowdfunding. Det är färre som måste passa in i bankernas bedömningsformulär helt enkelt!

 

Många aktörer ger en stor valmöjlighet

Det finns en mängd aktörer och plattformar att välja mellan för den som vill investera i crowdfundingprojekt. Vill du ha en belöning/produkt, andelar eller avkastning? Eftersom det finns så många olika plattformar är det bara att ge sig ut och leta efter det projekt och den investeringsform som passar dig bäst!

 

Etablerad sparform – nu ser regeringen över reglerna

Även regeringen har insett att crowdfunding är en bra lösning för att finansiera projekt. Men med så många aktörer och former av crowdfunding finns också många olika villkor för spararna att sätta sig in i. Regeringen kommer att se över reglerna – någonting vi tar som ett tecken på att crowdfunding är här för att stanna.

 

Läs också: “4 fördelar med crowdfunding!

 

Vill du göra en god handling samtidigt som du får möjlighet till avkastning? Se våra aktuella lån här!

 


Kameo har tillstånd hos Finansinspektionen och är startat och finansierat av erfarna entreprenörer från Sverige och Norge. Att investera via Kameo ger en hög förväntad avkastning och god säkerhet, men det finns alltid en risk. Läs mer om avkastning och risk på kameo.se
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *