Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Kameo växer!

Kameo växer!
Kameo Kameo Team

Det började en kväll framför datorskärmen, ett plus ett blev lika med två och en idé var född. Kameos grundare Sebastians Martens Harung började fila och formulera på en plan som utgick från det relativt nya (år 2014) konceptet crowdfunding. Kameos affärsidé växte fram. Genom ett brett kontaktnät konsulterades personer som tidigare anskaffat sig erfarenheter från bland annat affärsutveckling och företagsexpansioner. Ett frö var sått och en start-up född. Du kan läsa mer om Kameos historia här eller höra det från vår VD Vanja Eriksson här. Kameos historia är fortfarande ett oavslutat kapitel och teamet ökar i antal!

Under veckan som gått har den senaste medlemmen anslutit sig till Team Kameo! Vårt senaste tillskott heter Jacob och kommer att arbeta med kreditanalys. Jacob ska få chansen att presentera sig och nedan följer en kortare intervju!

Välkommen till Kameo Jacob Ohlin!

Berätta kort om din bakgrund?

Jag kommer ursprungligen från Norrköping. Efter gymnasietiden så åkte jag över till USA där jag stannade i 5 år och tog en Master i Finans med mig hem. Jag jobbade ett år på bank innan möjligheten att hoppa på Kameo dök upp.

Fritidsintressen?

Jag är väldigt sportintresserad. Fotboll och golf är fritidssysslor som jag gärna lägger tid på. Försöker även hänga med i vad som händer på aktiemarknaden och vara uppdaterad på makroekonomiska nyheter. Jag har även ett stort teknikintresse, framförallt ny teknologi och områden såsom blockchain och artificiell intelligens.

Favoritplats på jorden?

Lägger mer fokus på att befinna mig med de rätta människorna istället för på den rätta platsen. Men både Norrköping och Stockholm står högt på listan. För att göra svaret lite mer exotiskt så lägger jag även till New York.

Vad kan du bidra med för att utveckla Kameo?

Engagemang, driv och energi. Utöver det så hoppas jag på att kontinuerligt utveckla Kameos existerande kreditmodell så att plattformens investerare fortsatt kan känna sig trygga med analyserna bakom låneerbjudandena.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Kameo?

Först och främst eftersom jag tror på tjänsten som bolaget levererar. Att erbjuda möjligheten för ”vanliga” sparare att vara med och investera i fastighetsprojekt och spännande företag och i gengäld erbjudas en hög förväntad avkastning. En väldigt bra investeringsform som jag tror att fler och fler svenskar börjar få upp ögonen för. Ett stort personligt intresse för branschen gjorde dessutom valet enkelt när jag fick chansen att börja på Kameo.

Befattning hos Kameo? Exempel på sysslor?

Jag jobbar som kreditanalytiker. Rollen innefattar i korta drag att jag gör mitt bästa för att se till att lånen som vi lägger upp på plattformen är av god kvalité så att våra investerare kan känna sig trygga i att en ordentlig analys har gjorts. Ha god kontakt med låntagaren, göra analyser på årsredovisningar och orter är exempel på sysslor.

Vad värdesätter du högst på en arbetsplats?

Att få känna sig delaktig och jobba mot ett uppsatt mål i gemenskap med trevliga kollegor. När man får ta ansvar så blir en följd av detta att man lär sig mycket vilket är något jag också värdesätter stort på ett personligt plan.

Varför tycker du att Kameo är ett bra alternativ att investera i?

Vi erbjuder möjligheten att kunna investera så lite som 500kr i egna utvalda fastighetsprojekt och företag som alltid har någon form av säkerhet. Detta till en väldigt god förväntad avkastning. Detta gör, enligt mig, en investering via Kameo till ett väldigt bra sätt att diversifiera en nuvarande aktie- och fondportfölj.

Till sist, hur skulle du sammanfatta första arbetsveckan?

Fantastiskt kul och lärorik första vecka. Jag är väldigt imponerad över hur proffsig miljö det är på Kameo. Väldigt många trevliga och smarta människor som jobbar hårt för att se till så att allt kring bolaget andas kvalitet. Det ska bli oerhört kul att få vara med på den här resan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *