Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Ta kontroll över ekonomin – och få pengar kvar i slutet av månaden

Ta kontroll över ekonomin – och få pengar kvar i slutet av månaden
Kameo Kameo Team

Månaden närmar sig sitt slut, siffrorna på kontot går mot rött och kylen börjar bli märkbart tom. Du förstår inte vart pengarna har tagit vägen, men försöker dämpa oron med att tänka ”det löser sig”. Känner du igen dig? Då är det dags att ta kontroll över ekonomin och se till att de pengar du har på kontot växer, istället för sinar.

 

Du är inte ensam om att i slutet av månaden försöka intala dig att en påse nudlar är gott, stänga ner sociala medier för att slippa säga nej till vänner som ska iväg på nöjen och gömma jobbiga räkningar längst ner i lådan. Även den med helt okej lön har ofta problem att få pengarna att räcka till allt. Men det går att ta makten över ekonomin. Här kommer tre tips som kan hjälpa dig på vägen.

 

1. Ta kontroll över de stora utgifterna

Ekonomi kan faktiskt vara roligt, det handlar bara om att våga ta kontrollen. Sätt dig ner och se över alla månadens inkomster och utgifter. Titta på vad du har för avtal på el och telefon exempelvis – där kan det finnas pengar att spara. Gör upp en budget som ger dig plus i kassan och håll dig till den.

Här får du några fler knep för ett rikare liv: Håll ditt ekonomiska nyårslöfte med 5 snillrika knep

 

2. Ta kontroll över din vardag

Livet kostar. Men mycket av det du spenderar under en månad kan faktiskt undvikas. Se över hur du lever på vardagar och helger. Det finns säkert en massa enkla förändringar du kan göra. Småhandlar du ofta i den lilla butiken runt hörnet? Testa att storhandla en gång i veckan istället. Äter du ute varje lunch? Prova att ta med en matlåda till jobbet under en period. Slinker du in om för en take away-kaffe varje morgon? Köp en termosmugg och brygg hemma istället. Och kan du cykla istället för att ta bilen eller bussen till jobbet – ja, då finns det pengar att spara! Tänk på att även de minsta utgifterna blir stora när de är många.

 

3. Ta kontroll över ditt sparande

När du väl tagit kontroll över din ekonomi och sett till att göra de små vardagsjusteringarna som ger extra klirr i kassan, då är det dags att se över ditt sparande. Istället för att sätta in pengarna på ett sparkonto med noll procent ränta kan du t.ex. välja lånebaserad crowdfunding med en möjlig ränta på mellan 5 och 15 %. Ett tryggt och enkelt sätt att spara. Vår crowdfunding på Kameo sker under tillsyn av Finansinspektionen och innebär en investering i fastighetsmarknaden – som historiskt sett varit en form av trygg investering.

 

Är det dags att förändra din ekonomi istället för att bara tänka ”det löser sig”? Vänta då inte till imorgon utan börja idag. Och vill du få avkastning på sparade pengar? Läs mer och registrera dig som investerare här.

 


Kameo har tillstånd hos Finansinspektionen och är startat och finansierat av erfarna entreprenörer från Sverige och Norge. Att investera via Kameo ger en hög förväntad avkastning och god säkerhet, men det finns alltid en risk. Läs mer om avkastning och risk på kameo.se
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *