Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Semester – efterlängtad men kostnadskrävande

Semester – efterlängtad men kostnadskrävande
Kameo Kameo Team

Redan för en vecka sedan började meteorologerna ge försiktiga tecken på att sommarvärmen var på väg in över Sverige, ”Den spanska värmen” vittnade kvällstidningsrubrikerna om. Och alla vet vad det betyder för den soltörstande skandinaviern, en prognos räcker för att vinterjackorna packas ned och badshortsen letas fram. Meteorolog blir under några dagar Sveriges viktigaste ämbete. Uteserveringarna blir samlingsplatser för leenden och med mörker och motvind i sju månader i bagaget så har man lite lättare till skratt när solen visar sig.

Aprilvädret är på allas läppar, det har till och med blivit ett vedertaget uttryck med en egen Wikipediasida. Men det faktum att vi nått till årets fjärde månad innebär inte bara en väderlek som är ungefär lika pålitlig den svenska tågtrafiken, det innebär också att semestern närmar sig. Redan år 1938 formulerades den första semesterlagen som lagstadgade två veckors ledighet. Semester associeras med enkelhet med sandstränder, solnedgångar och sovmorgnar. Beroende på hur din livssituation ser ut kan den även innebär ökade utgifter och utebliven inkomst. Den fast anställde kan oftast avnjuta betalda semesterdagar, men för deltidsanställda, studenter och många andra kan semesterbudgeten vara problematisk att få ihop.

Förr om åren kunde det börja sparas till en vecka i Grekland genom att ställa en burk i skåpet märkt med ”Semesterkassa”, en tjugolapp eller tiokrona kunde läggas i om växeln från lunchen låg lös i byxfickan. Efter några månader kunde burken ha blivit välfylld. Tillslut kunde Greklandsresan delvis finansieras av ett aktivt sparande. Men nu har det hunnit bli år 2018, kontanters plats i människors liv har marginaliserats, sparandet har förflyttats från madrassen till den digitala portföljen, men semesterbudgeten som ska sättas ihop består.

Privat sparande ses oftast som något långsiktigt, där pengarna som avsatts kommer att brukas till pensionen eller långt senare i livet. Denna typ av sparande är viktigt för att ge sig själv förutsättningar för att leva det liv man vill, samtidigt ska man komma ihåg att det även finns sparande med en kortare tidshorisont. Sätt upp ett mål, en semesterresa eller en ny TV, eller vad just du drömmer om. Sätt av pengar månadsvis som i slutändan kan leda till att inköpet kan göras eller resan bokas. Kameo erbjuder månatliga ränteutbetalningar genom att investera i fastigheter och företag. Som långivare investerar du i projekt som du tycker uppfyller dina egna kriterier, dina egna riskpreferenser och din egen tidsplan. Med en ränta på 5-15% kan du följa dina investeringar på ditt Kameo-konto.

Kanske kan detta leda till ett uppgraderat hotell nästa semester eller en större TV-apparat? Eller kanske viktigast av allt, en tryggare framtid?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *