Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Så mycket – eller lite – ska du investera i crowdfunding

Så mycket – eller lite – ska du investera i crowdfunding
Kameo Kameo Team

Hur mycket pengar borde du egentligen investera i ett crowdfundingprojekt? Handlar det om 500, 5 000 eller 50 000 kr? Faktum är att det inte går att säga ett exakt belopp – allas situation ser ju olika ut. Men med våra riktlinjer kan du ändå hitta den nivå som passar dig. Häng på!

 

Hos oss på Kameo är det möjligt att investera så lite som 500 kr i ett projekt, upp till ett valfritt belopp. Med andra ord kan det vara svårt att veta vilken summa man ska välja, särskilt om man är nybörjare. Därför har vi satt upp några riktlinjer som kan hjälpa dig på vägen:

 

Bestäm dig för en investeringspott

Vi på Kameo föreslår att du inte lånar ut mer än 10% av pengarna som du har tillgängliga. Har du t.ex. 70 000 kr skulle det alltså innebära att du sätter 7 000 kr som gräns för dina totala investeringar i olika crowdfundingprojekt. Om du å andra sidan har ett kapital på 300 000 kr skulle totalsumman t.ex. bli 30 000 kr.

 

Dela upp potten i olika delar

För att minska risken och få ut det bästa möjliga av dina investeringar bör du sprida din investeringspott i många olika lån. Genom att på detta sätt skapa dig en portfölj av mindre investeringar kan du få en bra avkastning, även om ett enskilt lån inte skulle gå i hamn. Så dela upp din totalsumma i flera mindre belopp, förslagsvis ca 10 stycken, för att få fram vad du kan investera i varje crowdfundingprojekt. För dig med en gräns på 7 000 skulle det ge 700 kr per projekt och för dig med en gräns på 30 000 kr blir det 3 000 kr.

 

Investera efter hand i olika projekt

När du vet vilket belopp som är lämpligt för dig att investera i varje projekt är det bara att bege sig till de aktuella lånen. Börja med dem som du kan investera i direkt och fyll sedan på med nya projekt efter hand som de listas på marknadsplatsen. Och vips så kommer du börja tjäna pengar på crowdfunding!

 

För att hitta rätt investeringsnivå för dig behöver du alltså sätta crowdfundingen i relation till din ekonomi i övrigt. Men det behöver inte handla om avancerade strategier, utan bara om överblick och lite planering. Och det är superenkelt att komma igång.

 


Kameo har tillstånd hos Finansinspektionen och är startat och finansierat av erfarna entreprenörer från Sverige och Norge. Att investera via Kameo ger hög avkastning och god säkerhet, men det finns alltid en risk. Läs mer om avkastning och risk på kameo.se
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *