Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Så kickstartar du ditt sparande i höst!

Så kickstartar du ditt sparande i höst!
Kameo Kameo Team

 

Oavsett om du har ett stabilt sparande redan eller känner av det dåliga samvetet för att du ännu inte har börjat spara är hösten en bra tid att se över ditt sparande och ta det till nästa nivå. I det här inlägget får du några tips på hur du kan gå tillväga.

 

Hösten är en naturlig tid att påbörja nya projekt – eller att se över de man redan har igång. Utvilad efter semestern finns nu orken för att se över allt det där man inte orkade innan sommaren. Det är lämpligt att se över sitt sparande då och då och hösten är en perfekt tid att kickstarta sitt sparande!

 

1. Sätt upp mål

Första steget är att sätta upp ett mål för ditt sparande. Ett tydligt mål underlättar också när du behöver hitta motivationen till att fortsätta spara. Är det nästa semester, insatsen till nästa bostad eller pensionen du vill spara till? Hur lång tidshorisont har du och hur snabbt vill du se resultat? Det påverkar nämligen vilka val du ska göra i nästa steg.

 

2. Vilken sparform?

Vilken sparform du bör välja beror lite på hur aktiv du är när du väl har satt in pengarna. Gör du en större insats och läser på när du väljer vad du ska spara i och låter ditt sparande ske med automation efter eller kan du tänka dig att se över det löpande? Är du en person som vill prova någonting nytt – sparform eller bransch – eller är du mer traditionell? Fonder av olika slag och aktier är vanliga sparformer, numer på ett investeringssparkonto eller i en kapitalförsäkring. Den sparform du väljer bör passa din personlighet och ditt intresse samt din vilja att lägga ner tid löpande.

 

3. Skapa utrymme för sparande

Ibland känns det som att man verkligen inte har några pengar kvar att spara och att man behöver varenda krona bara för att klara sig igenom månaden. Här gäller det att verkligen syna alla sina utgifter och titta på vad man lägger pengar på. Kan du klara dig utan ett konto på en streamingtjänst i några månader, eller avstå från morgonlatten och göra kaffe hemma? Behöver du hitta motivationen kan det vara bra att tänka tillbaka på ditt mål och vad det faktiskt är du försöker uppnå.

 

4. Följ upp!

Även om du är en person som inte vill lägga mycket tid på att se över ditt sparande kan det vara bra att då och då se över utvecklingen. Att följa upp kan också hjälpa dig i motivationen – efter ett tag börjar det bli en slant på kontot och då kan du klappa dig själv på axeln för en god insats.

 

Vi hoppas att du känner dig motiverad att kickstarta ditt sparande? Nyfiken på crowdfunding? Hos Kameo får du möjlighet att investera i fastighetsprojekt. Läs mer här!

 


Kameo har tillstånd hos Finansinspektionen och är startat och finansierat av erfarna entreprenörer från Sverige och Norge. Att investera via Kameo ger en hög förväntad avkastning och god säkerhet, men det finns alltid en risk. Läs mer om avkastning och risk på kameo.se
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *