Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Så vet du om lånebaserad crowdfunding är rätt för dig [checklista]

Så vet du om lånebaserad crowdfunding är rätt för dig [checklista]
Kameo Kameo Team

Osäker på om lånebaserad crowdfunding, även kallat crowdlending, är något för dig? Gör en genomgång med vår checklista – snabbt, enkelt och tydligt:

 

check-kameoDu vill få en månatlig ränta

Fördelen med lånebaserad crowdfunding är att projekten har korta tidshorisonter och en bestämd förväntad avkastning, till skillnad från aktier och fonder m.m. Med detaljerade betalplaner, där datum för ränte- och amorteringsutbetalningar är bestämda, vet du när och hur du får din avkastning. De flesta projekten på Kameo har månatliga ränteutbetalningar, med en fullständig amortering efter hela lånets löptid.

 

check-kameoDu vill ge bankerna lite hälsosam konkurrens

P2P-plattformar utmanar det traditionella finanssystemet, vilket är mer än välbehövligt. Som Jørgen Bue Solli beskrivit det:

“Det är inte precis monopol, men det saknas hälsosam konkurrens. Bankerna kan idag luta sig tillbaka och ofta ta det priset de vill.”

Jørgen Bue Solli

Genom att investera i lånebaserad crowdfunding visar du att det inte är okej med glupska banker. Varför ska vi låna ut våra pengar till banken utan ersättning, medan de själva tar betalt för företagslån? Med Kameo kan du som sparare låna ut dina pengar direkt till företagen, utan bankernas inblandning.

 

check-kameoDu vill hjälpa företag växa

Lånebaserade plattformar gör det enklare för företag och privatpersoner att mötas och dra nytta av varandra. Företagen får hjälp de kanske inte hade fått annars och investerarna får en god ränta.

Genom att låna ut dina pengar får du alltså inte bara en bra avkastning, utan ger också företag möjligheten att ta nästa steg i sin utveckling. OneTwoTen kan tack vare sitt lån via Kameo utöka exporten av det egna varumärket ebbe och lansera en internationell webbshop, medan Västprojekt har använt sina lån till renovering och förvärv av fastigheter.

 

check-kameoDu vill inte äga andelar i ett företag

Till skillnad från equity-based crowdfunding ger crowdlending dig inte några ägarandelar i företaget. Ditt “förhållande” till företaget gäller bara under lånets löptid och din investering medför inte något särskilt ansvar eller krav på engagemang.

När du lånar ut dina pengar genom Kameo är processen mycket smidig, utan komplicerade ägarandelar. Du väljer summan du vill investera och sedan får du din avkastning direkt in på ditt medlemskonto.

 

check-kameoDu vill investera i projekt du kan se igenom

När du investerar i aktier och fonder vet du väldigt lite om vad pengarna går till. Med lånebaserad crowdfunding väljer du själv specifika projekt som du vill låna ut dina pengar till. Du ser företaget som står bakom, hur deras planering ser ut och vilken säkerhet som finns i lånet. Kanske kan du till och med investera i fastighetsprojekt i samma stad som du bor eller kommer ifrån?

 

 

Känner du att lånebaserad crowdfunding kan vara något för dig? Läs mer om hur du blir investerare eller gå direkt till våra aktuella lån.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *