Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Intervju med bloggaren Cosmonomics!

Intervju med bloggaren Cosmonomics!
Kameo Kameo Team

Berätta om bloggen du driver!

Jag driver Cosmonomics.se, där jag bloggar om privatekonomi och sparande med
spartips, investeringar, bokrecensioner och annat som hör ämnet till. Jag har drivit den sedan september 2018 och skriver för att jag älskar att skriva.

 

Hur kom du i kontakt med Kameo?

Jag har sett en del andra bloggare som skrivit om Kameo tidigare och varit inne på hemsidan och kollat runt lite.

 

Vad är din upplevelse av Kameo hittills?

Jag gillar det som ett komplement till börsen. Majoriteten av min familjs investeringar finns på börsen, men jag tycker att det är både kul och bra att diversifiera investeringarna så att inte allt är beroende av börsens humör. Kameo är en av aktörerna som erbjuder detta.

 

Är det första gången du använder dig av crowdfunding?

Nej, jag har även investerat på Pepins och Trine (solenergi i Afrika).

Vilken är den största fördelen, tycker du, med att investera genom crowdfunding? Det känns som att det ger mer påverkan och att man blir mer en del av ett företag, än om man bara köper aktier. Det känns som att man kommer närmare sin investering.

 

Hur resonerar du angående risk och avkastning?

Jag vill ha en väldiversifierad portfölj och vi har därför ganska många innehav och på flera olika sätt. Jag tycker att det är sunt att inte lägga alla ägg i en korg, utan ha saker som levererar på olika sätt – vissa/de flesta investeringar som är ”säkrare” med en mer stabil men då förmodligen lägre avkastning, och en mindre andel som är mer risk men också möjlighet till högre avkastning.

 

Vad tittar du efter först när du överväger att investera i ett lån?

Jag tittar först översiktligt på ränta och säkerhet i kombination. Är detta intressant går jag vidare och läser på om projektet och bolaget.

 

I vilken utsträckning har du investerat innan Kameo?

Vi har större delen av våra investeringar på börsen som sagt, där majoriteten ligger i aktier och en mindre del i fonder.

 

Har du några tips till andra vad det gäller investeringar?

Diversifieringen är viktig, för man kan aldrig veta alla faktorer som kan påverka en investering, oavsett hur väl påläst man är.

 

 

Vi på Kameo säger stort tack för att du tog dig tid att svara på våra frågor! Missa inte att läsa mer på https://www.cosmonomics.se/ 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *