Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Intervju – ”Kronan till miljonen”

Intervju – ”Kronan till miljonen”
Kameo Kameo Team

Vi har tagit en pratstund med en av våra långivare, Kronan till miljonen, om hur han ser på Kameo och investeringar i allmänhet.

Berätta kort om dig själv!

Just nu arbetar jag heltid som systemutvecklare. Bloggen driver jag på den fritid som finns över. Tidigare har jag arbetat som säljare inom telekom där jag var väldigt framgångsrik


Berätta om bloggen du driver!

Jag startade bloggen i oktober 2016. Tanken var först att ha en plats där jag kunde skriva dagbok kring mina investeringstankar samt föra statistik på mina resultat. Bloggen växte dock snabbt och är nu en av sveriges största inom privatekonomi och sparande.

På bloggen kan du läsa om min resa från i princip ingenting till 1 miljon kronor. Idag är jag drygt halvvägs genom den resan och vill mer än gärna lära andra hur de också kan gå samma väg.


Hur kom du i kontakt med Kameo?

Första gången jag hörde talas om Kameo var via en kommentar på min egna blogg. Har i efterhand kontaktat Kameo och fått reda på mer om den intressanta tjänst som erbjuds.


Vad är din upplevelse av Kameo hittills?

Än så länge har jag inte allt för stora erfarenheter om Kameo. Däremot har jag en passion att lära mig mer och börja investera för att se vilka möjligheter som kan skapas för en långsiktig investerare.


Vilken är den största fördelen, tycker du, med att investera genom crowdfunding?

Oftast erbjuds en enkelhet att få möjligheten att investera i spännande projekt. Själva investeringsprocessen är väldigt lättsam när man väl tagit beslutet om en investering. Det finns även ett bakomliggande företag som är intresserade av att de investeringar som tas in på plattformen blir lyckade, dock är det alltid investeraren som i slutändan tar risken.


Hur resonerar du angående risk och avkastning?

Som investerare ser jag hellre att avkastningen är något lägre för att på så vis minska risken.


Berätta om din strategi när du investerar?

Som aktieinvesterare ser jag mig som rätt defensiv och investerar oftast bara i större bolag med god utdelningshistorik. Jag har en lång tidshorisont på 20 år


Vad tittar du efter först när du överväger att investera i ett lån? (ränta, säkerhet etc)

Jag bildar mig först en allmän känsla av vad jag själv tror om projektet. Hur pass troligt det är att allt blir uthyrt samt vilken potential projektet har utifrån min egna erfarenhet. Sedan tycker jag att det är viktigt att projektägarna verkar pålitliga och transparenta. Helst vill jag se att detta inte är projektägarnas första projekt.


I vilken utsträckning har du investerat innan Kameo? (aktier, fonder, mycket/lite etc)

Jag har inveterat en hel del i aktier men även via P2P (Peer to Peer) lån hos Lendify.


Har du några tips till andra vad det gäller investeringar?

Mitt främsta tips är att börja idag i stället för imorgon. Ju tidigare du börjar desto större blir avkastningen i slutändan och den största risken är att stå utanför investeringar och aktiemarknaden.


Varför tycker du att crowdfunding är ett bra koncept?

Det binder samman oss investerare och projektägare på ett väldigt bra sätt. Tidigare har det krävts ett väldigt stort kapital för att gå med i liknande projekt men nu erbjuds den här möjligheten även för oss småsparare


Kommer du fortsätta använda dig av Kameo i framtiden?

Ja, om tjänsten överrenstämmer med den uppfattning jag fått kommer jag använda Kameo till mina investeringar.


Vi tackar för en trevlig intervju och önskar Kronan Till Miljonen all lycka att nå sina investeringsmål!  

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *