Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Intervju låntagare: Joakim Agerback – CFO för Medvind AB

Intervju låntagare: Joakim Agerback – CFO för Medvind AB
Kameo Kameo Team

Berätta lite kort om företaget du arbetar på?

Medvind utför modern bostadsutveckling med högsta arkitektoniska standard och med ett noggrant hantverk och detaljarbete. Bolaget arbetar med exklusiva varumärken och utför en lokal anpassning av internationella intryck och idéer. Medvind har sedan 1987 skapat, ritat och tillverkat flera av Stockholms finaste bostäder. Varje bostadsprojekt är noga utvalt utifrån sin potential till en storslagen bostadsarkitektur. Arbetet utförs av egna specialiserade arkitekter, ingenjörer och hantverkare som tillsammans skapar, ritar och tillverkar bostäder i hög arkitektonisk klass.

”Visionen är att skapa attraktiva bostäder som kännetecknas av hantverk och material av högsta kvalitet sett utifrån skönhet, funktion och hållbarhet.”

Kan du beskriva det projekt som Kameos långivare varit med och finansierat?

Bakgrund

En fastighet som i början av 1900-talet uppfördes för Bergmans Bageri kommer att genomgå en omfattande men tidstrogen renovering, vilket ger en sällsynt möjlighet för köpare att förvärva ett stycke kulturhistoria nära Mariatorget. Fastigheten, som har klassats av Stockholms Stadsmuseum som särskilt kulturhistoriskt värdefull, består av ett gatuhus och gårdshus med en stor tillhörande gård.

Projekt

I gatuhus och gårdshus kommer 42 unika lägenheter att upprättas. Storleken på lägenheterna varierar mellan 34 till 231 kvadratmeter. Lägenheterna har en individuell prägel med olika inslag och tillval såsom privata trädgårdar, ljusa och härliga balkonger eller vackra eldstäder. Gemensamt för samtliga är det noggranna detaljarbetet och fokus på kvalitet. Köken är specialdesignade och tillverkade av den exklusiva italienska kökstillverkaren Arclinea. Lägenheterna har exklusiva badrum helt i natursten, garderober med mässings- och läderdetaljer, stora industriella glaspartier, natursten och betongväggar – allt sammantaget skapar materialen en industriell elegans.

Bergmans Bageri är ett utmärkt exempel på hur Medvind vill utveckla bostäder i en attraktiv miljö och erbjuda till människor som önskar en exklusiv standard och som värdesätter arkitektur.

Läs mer under:

Bergmans Bageri

Vilken är den största utmaningen med projektet, samt hur tänker ni bemöta den?

Utmaningen är att hålla tidsplan och samtidigt möta de kontinuerliga utmaningar som uppstår i samband med ombyggnad och tillbyggnad av fastigheten. Medvind Design som totalentreprenad har gjort en mycket noggrann projektering och arbetar nu strukturerat efter det bygglov som erhållits.

Hur ser den finansiella situationen ut just nu?

Bolaget Medvind AB är väl kapitaliserat och har under en lång period haft god vinstmarginal och därför god återbetalningsförmåga. Bolaget erbjuder också en stark säkerhet i en kommersiell fastighet i Bromma som är fullt uthyrd och har ett starkt driftnetto. Medvind AB har sammantaget starka ägare som också borgar för lånet. Projektet klarar även en väsentlig nedgång i lägenhetspriser på ännu ej sålda lägenheter och når ändå ett positivt projektresultat.

Hur kom ni i kontakt med Kameo och vad är er upplevelse av Kameo hittills?

Kameo tog kontakt med oss och undrade om vi var intresserade av att samarbete med dem. Vi upplever Kameo som väldigt professionella och väldigt enkla att samarbeta med. Bolaget har en bra kravställning kring informationsgivning och verkar ha långivares intresse som fokus.

Är det första gången ni använder er av crowdfunding?

Ja.

Vilken är den största fördelen för er att använda er av crowdfunding?

Spridd finansieringskrets, smidig legal struktur kring rapportering och informations-givning.

Varför tycker du att crowdfunding är ett bra koncept?

Ett bra sätt att med en smidig struktur och rimlig legal struktur för investerare nå ett bra kommersiellt finansieringsalternativ för företag och låntagare.

Kommer ni använda er av Kameo i framtiden?

Vi har goda förhoppningar på att detta samarbete ska falla väl ut och arbetar gärna med Kameo i framtiden.

 

Tack Joakim, och lycka till med projektet! 

För mer information om Kameo och detaljerad information om våra lån, besök www.kameo.se eller gilla vår Facebook-sida Kameo Sverige.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *