Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Intervju: K.Olausson, investerare

Intervju: K.Olausson, investerare
Kameo Kameo Team

Vår serie med intervjuer med låntagare och långivare fortsätter! För att få en nyanserad bild av Kameo vill vi gärna höra åsikter från olika håll. Vi tror att det absolut mest effektiva och givande arbetet skapas genom gränsöverskridande samarbete, tillsammans kan vi förändra finansmarknaden. Ett steg i den visionen är att involvera och engagera er, långivare och låntagare, i att sprida kunskapen om crowdfunding. Är du intresserad av att medverka eller har du någon fråga om Kameo? Kontakta oss på helpdesk@kameo.se eller ring vår kundsupport Elmer på tel: 08-121 513 65.

Nedan följer en intervju med en av våra långivare K. Olausson, som arbetar som översättare och redaktör! Trevlig helg önskar vi på Kameo!

 

Hur kom du i kontakt med Kameo?

Genom en intresseväckande annons i en tidning. Annars lägger jag aldrig märke till reklam, men den här såg jag och ville veta mer om Kameo

Vad är din upplevelse av Kameo hittills?

Jag är mer än nöjd. Jag började försiktigt och smått men har efterhand investerat mer pengar efter att ha konstaterat att Kameo är pålitligt och seriöst. En viktig del i det hela är att jag alltid får snabba och bra svar på mina frågor.

Är det första gången du använder dig av crowdfunding?

Ja, det är det.

Vilken är den största fördelen, tycker du, med att investera genom crowdfunding?

Det är en bra känsla att kunna hjälpa andra med sina projekt, samtidigt som jag själv tjänar pengar.

Hur resonerar du angående risk och avkastning?

När det gäller Kameo är jag inte så värst bekymrad över risk eftersom Kameo är noga med kreditbedömning. Men självklart lägger jag inte alla pengarna på ett enda projekt utan delar upp dem på flera olika som jag finner intressanta.

Berätta om din strategi när du investerar?

Jag tänker långsiktigt och schysst, och investerar i både aktier och Kameo. För att förklara vad jag menar med schysst tar jag exempel från aktier: jag skulle aldrig köpa aktier i bolag som gör sig kända för att behandla människor, djur och/eller natur illa. Såna pengar vill jag inte ha. Och långsiktigt: för mig handlar det inte om snabba klipp. Det ska vara trygga investeringar som ger pengar under så lång tid som jag behåller dem.

Har du några tips till andra vad det gäller investeringar?

Tänk långsiktigt. Lyssna gärna på tips, men tänk själv och läs på ordentligt innan du gör något. Tänk också efter vad du vill ha ut av dina investeringar, sätt upp mål för dig själv. Investera aldrig pengar du inte har råd att vara utan.

Varför tycker du att crowdfunding är ett bra koncept?

Det är ett bra sätt för investerare att kunna hjälpa företagare och fastighetsutvecklare och på samma gång få ränta, och ett bra sätt för företagarna att låna pengar. Kameo är ju väldigt bra för att det är så enkelt för investeraren. Minsta insättningen är 500 kronor, så det krävs inga enorma summor för att börja.

Kommer du fortsätta använda dig av Kameo i framtiden?

Ja, så länge Kameo är så här bra ser jag ingen anledning att sluta med det.

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *