Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Hur ser ett typiskt Kameo-projekt ut? Statistik från 29 lån ger svar!

Hur ser ett typiskt Kameo-projekt ut? Statistik från 29 lån ger svar!
Kameo Kameo Team

Statistik kanske inte är känt som det absolut roligaste här i världen, men det är faktiskt en bra väg till att skapa sig en bild av verkligheten. Efter att ha genomfört nästan 30 lån presenterar vi nu våra projekt i siffror!

 

Det kanske är få som kan hålla med om att de älskar statistik. Däremot kan det vara en hjälp på vägen när man försöker skapa sig en uppfattning, särskilt när det gäller investeringar. Hur mycket brukar investeras? Vilken är den genomsnittliga löptiden för lånen? Vilket riskbetyg är det vanligaste? Här ger vi dig en överblick över våra lån som genomförts hittills.

 

52 miljoner i totala investeringar

Den totala summa pengar som investerats i de hittills 29 lån som har crowdfundats via oss är drygt 52 miljoner! Det är såklart mycket pengar, men räknar man ut den genomsnittliga summan per lån landar den på närmare 1,8 miljoner. Och majoriteten av miljonerna har gått till olika bostäder och fastighetsprojekt.

 

Vanligaste riskbetyget: C

Som investerare är det såklart viktigt att veta vilken risk ens investering innebär. Det absolut vanligaste riskbetyget är ett C, vilket hela 55 % av våra lån har fått. Nära inpå kommer B, som ungefär en fjärdedel av lånen har blivit tilldelade.

Läs mer: Så arbetar vi för att göra dina investeringar säkra

 

Flesta lånen ger över 10% i ränta

Tätt sammanlänkat med riskbetyg är räntan. Högre risk ger högre förväntad avkastning och låg risk ger lägre förväntad avkastning, helt enkelt. Här kan man också se att större delen av våra lån (hela 58,6 %!) har haft en räntenivå på 10 % eller mer. I dagens läge är det svårt att hitta ett sparkonto som ger den avkastningen.

 

Ett års löptid vanligast

Okej, men hur länge behövs pengarna i de olika projekten? Vi har såklart även tittat på löptiden för lånen för att ta reda på det. Den genomsnittliga tiden är 11 månader. Låter som en helt okej tid att vara utan sina pengar, tycker du inte? Tittar man på frekvens så är den absolut vanligaste löptiden dock 12 månader, vilket gäller hälften av lånen vi förmedlat hittills. Näst vanligast är en löptid på 10 månader – det har en fjärdedel av lånen haft.

 

Vi hoppas att den här rundvandringen i aktuell statistik gjort dig mer intresserad av lånebaserad crowdfunding. Och att du vill investera i våra aktuella lån. För tillsammans kan vi stötta ännu fler fastighetsprojekt och företag! 

 


Kameo har tillstånd hos Finansinspektionen och är startat och finansierat av erfarna entreprenörer från Sverige och Norge. Att investera via Kameo ger en hög förväntad avkastning och god säkerhet, men det finns alltid en risk. Läs mer om avkastning och risk på kameo.se
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *