Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Därför väljer allt fler att investera i fastigheter

Därför väljer allt fler att investera i fastigheter
Kameo Kameo Team

Letar du efter en stabil och lönsam investering? Sköter du dina fastighetsaffärer på rätt sätt är det osannolikt att din investering resulterar i förlust. Vi har tittat närmare på faktorer som gör att allt fler väljer att investera i fastigheter.

 

Människor behöver alltid någonstans att bo. Att äga fastigheter är därför ett smart sätt att investera i någonting som alltid kommer att vara efterfrågat. Låt oss gå igenom andra orsaker till varför fastigheter är ett av de mest populära investeringsalternativen idag.

 

Investerare kan tjäna pengar omedelbart

I vissa fall kan man som fastighetsinvesterare faktiskt börja tjäna pengar kort tid efter investeringen. Har du exempelvis investerat i en fastighet som är renoverad och där det redan finns en hyresgäst, då börjar pengarna trilla in redan vid månadsslutet.

 

Långsiktigheten

Förutom att fastigheter generellt ökar i värde över tid så kan också en fastighetsinvestering bygga upp ditt eget kapital. Hyr du ut din fastighet kan du med hyresavgiften amortera ditt eget lån, vilket gör att din hyresgäst i princip betalar din investering.

 

Låg tröskel

Att komma igång som fastighetsinvesterare är inte så svårt som det låter. Framför allt behöver du inte vara miljonär för att göra din första investering. Har du begränsade resurser finns det olika sätt att finansiera en investering. Att överväga och förstå olika finansieringsalternativ kan vara avgörande för hur lönsam din investering blir.

 

Behöver inte vara tidskrävande

Beroende på vilken typ av fastighet du har investerat i så varierar också hur mycket tid du behöver lägga ner på din investering. Ett objekt som kräver renovering är betydligt mer tidskrävande än om du via en hyresgäst använder investeringen som en passiv och regelbunden inkomst. Det är fullt möjligt att framgångsrikt investera i fastigheter även om det endast är en sidosyssla.

 

Investererare kan styra sin egen risk

Som investerare i fastigheter kan du själv styra över ditt ekonomiska risktagande. En billigare och mer osäker fastighetsinvestering kan ge högre avkastning, men de medför också en större risk. En investering i den högre prisklassen ger generellt lägre vinster men anses vara en säkrare investering. Precis som på aktiemarknaden kan fastighetsinvesterare göra investeringar som passar deras riskprofil.

 

Vill du investera med god avkastning samtidigt som du bidrar till bostadsbyggandet i Sverige? Titta på våra aktuella lån!

 

 


Kameo har tillstånd hos Finansinspektionen och är startat och finansierat av erfarna entreprenörer från Sverige och Norge. Att investera via Kameo ger en hög förväntad avkastning och god säkerhet, men det finns alltid en risk. Läs mer om avkastning och risk på kameo.se
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *