Kameo blogg

Investeringar som skapar    

Är crowdfunding nästa folkliga sätt att spara?

Är crowdfunding nästa folkliga sätt att spara?
Kameo Kameo Team

Tycker du att det känns tröstlöst att spara pengar på bankens traditionella sparkonto till noll procents ränta? Samtidigt som det känns osäkert att kasta sig in i en aktiemarknad du inte har kunskaper om? Då finns det ett annat sätt som både är tryggt, enkelt och ger pengar på kontot – lånebaserad crowdfunding.

 

Svenska hushåll sparar mest

Svenskarna är ett sparande folk. Trots låga räntor så sparar faktiskt de svenska hushållen mest i hela EU. En topplacering vi har behållit tre år i rad(!). Detta visar statistik från EU-kommissionen.

Undersökningar visar också att en stor andel av svenskarnas sparande går rakt in i sparkonton, trots låg eller ingen ränta. Det betyder att de flesta av oss vill spara tryggt till låg risk. Den som inte förstår eller orkar sätta sig in i aktiemarknaden kan tycka att ett aktiesparande känns för osäkert.

 

Varför välja noll procent ränta när du kan få avkastning?

Men – i tider av förändringar dyker nya, ofta bättre, alternativ upp. Lånebaserad crowdfunding kommer ursprungligen från Storbritannien och innebär att du, tillsammans med andra småsparare och investerare, lånar ut dina pengar via en låneförmedlare, som exempelvis oss på Kameo, och får en viss ränta för detta.

Istället för att sätta in pengarna på ett sparkonto med noll procent ränta kan du välja lånebaserad crowdfunding och få en ränta på mellan 5 och 15 %. Ju högre ränta det är på ett lån, ju högre förväntad avkastning får du.

 

Fastighetsinvestering är ett säkert kort

Vår crowdfunding på Kameo sker under tillsyn av Finansinspektionen och innebär en investering i fastighetsmarknaden. Fastigheter har historiskt sett varit en form av trygg investering. Med den bostadsbrist som råder är fastighetsbranschen dessutom ett ännu säkrare kort än någonsin tidigare.

 

Spara tryggt och få ränta på pengarna

Du väljer själv vilka projekt du vill investera i och hur mycket pengar du vill låna ut. Precis som vid all annan investering är det bra att sprida riskerna och bygga upp en “portfölj” som passar dig. När projektet är fullt finansierat får du fasta, månadsvisa, räntebetalningar rakt in på kontot.

 

Se våra aktuella lån här.

 

Folkets nya sparande!

Det faktum att lånebaserad crowdfunding – framför allt i fastighetsbranschen – är enkel att sätta sig in i, innebär låga risker och en jämn avkastning gör att detta mycket väl kan bli nästa folkliga sparande. Förutom att du blir en del av uppbyggandet av den viktiga bostadsmarknaden får du också mer pengar på kontot. Och inte bara till bufferten, utan också till det där roliga också som semesterresan, sommarstugan eller något annat du önskar dig.

Testa du också! Läs mer och registrera dig som investerare här.

 


Kameo har tillstånd hos Finansinspektionen och är startat och finansierat av erfarna entreprenörer från Sverige och Norge. Att investera via Kameo ger en hög förväntad avkastning och god säkerhet, men det finns alltid en risk. Läs mer om avkastning och risk på kameo.se
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *