Kameo blogg

Investeringar som skapar    

5 tecken på att du är redo för crowdfunding

5 tecken på att du är redo för crowdfunding
Kameo Kameo Team

Crowdfunding har vuxit enormt de senaste åren och är nu på väg att bli en etablerad sparform. Kanske har du inte kommit igång än, men att du är inne och läser det här inlägget tyder ändå på att du är redo att sätta igång! Här kan du läsa om fem tecken på att du är redo för crowdfunding.

 

De senaste åren har fonder, aktier och vanliga sparkonton kompletterats med en ny och användardriven form av investeringar: crowdfunding. Från att ha växt de senaste åren har nu lånebaserad crowdfunding blivit en vanlig sparform som kan passa de flesta. Läs listan nedan för att se om du är redo att investera genom crowdfunding.

 

1. Du har hört talas om det innan

Vid söndagsmiddagen pratar din mamma om något hon läste i tidningen: “det hette crowdfunding, tror jag”. Då vet du redan vad det går ut på: att man går ihop många personer för att finansiera en affärsidé. Du kanske t o m har koll på de olika formerna av crowdfunding som finns: lånebaserad, delägarbaserad, belöningsbaserad och donationsbaserad.

Lånebaserad crowdfunding är som ett lån, där personerna som investerar får tillbaka sina pengar med ränta. Det är lånebaserad crowdfunding som du kan investera i via Kameo. Aktiebaserad är precis vad det låter som, du köper aktier i bolaget. Vid belöningsbaserad crowdfunding är det vanligt att få ett exemplar av produkten som crowdfundingen ska finansiera. Och vid donationsbaserad skänker man helt enkelt sina pengar utan att få något tillbaka.

 

2. Du vet hur ränta funkar

Om du vet hur ränta funkar, så vet du hur lånebaserad crowdfunding funkar. Vid lånebaserad crowdfunding sätts nämligen en ränta på lånet. Du lånar alltså ut dina pengar genom att finansiera ett projekt och för det får du ränta. Under tiden som lånet betalas tillbaka får du månadsvisa räntebetalningar tillbaka till ditt konto.

Om du trots allt skulle känna dig osäker på vad ränta är, eller något annat ekonomiskt begrepp, kan du alltid kolla in vår ordlista.

 

3. Du vill testa något nytt

När dina kompisar pratar om sina sparkonton (och den obefintliga räntan de får på pengarna just nu) tänker du att det låter lite mossigt. “Det måste finnas ett mer modernt och roligare sätt att spara”, tänker kanske du. Och det är klart det finns: lånebaserad crowdfunding!

 

4. Du vill skapa en diversifierad portfölj

Vad betyder egentligen det? Jo, att du vill sprida riskerna och inte lägga alla ägg i en korg, helt enkelt. Du får möjlighet att investera i många olika projekt samtidigt, vilket innebär att du kan sprida riskerna. Därmed skapar du en sparportfölj med olika räntenivåer, som dessutom utgör ett bra komplement till ditt ”vanliga” sparande i exempelvis fonder och aktier.

 

5. Du vill göra en god sak samtidigt som du får avkastning

Oavsett vilken typ av lån du väljer att investera i hjälper du någon att realisera ett projekt. På Kameo har du bl a möjlighet att vara med och finansiera lån till fastighetsbolag. På så sätt bidrar du till bostadsbyggandet i Sverige, någonting som verkligen behövs om man ska tro alla rapporter om bostadsbristen. Allt detta samtidigt som du får avkastning på dina pengar.

 

Känner du dig redo för crowdfunding? Registrera dig som investerare och kolla in våra aktuella lån.

 


Kameo har tillstånd hos Finansinspektionen och är startat och finansierat av erfarna entreprenörer från Sverige och Norge. Att investera via Kameo ger en hög förväntad avkastning och god säkerhet, men det finns alltid en risk. Läs mer om avkastning och risk på kameo.se
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *