Kameo blogg

Investeringar som skapar    

4 fördelar med crowdfunding!

4 fördelar med crowdfunding!
Kameo Kameo Team

 

Crowdfunding har snabbt blivit populärt och det är lätt att förstå varför. Du får vara med tidigt i spännande projekt, det är samma villkor för alla som investerar och den förväntade avkastningen är högre än på ett traditionellt sparkonto just nu. Läs mer nedan om de fördelar som finns med crowdfunding!

 

Crowdfunding har snabbt seglat upp på investerarhimlen som en ny och spännande form av investering! Det är dessutom en form som är tillgänglig för många fler jämfört med hur det traditionellt sett har sett inom investeringar i tidiga bolag eller projekt. Fördelarna är många, bland annat får man vara med tidigt i spännande projekt, det är samma villkor och framförallt är den förväntade avkastningen högre än vad man kan förvänta sig av ett vanligt sparkonto just nu. Vi har tittar närmare på några av de fördelar som finns med crowdfunding.

 

1. Du får vara med och investera i spännande projekt

Tänk på alla spännande projekt som tidigare bara har varit förbehållet investerare som investerar större summor pengar eller riskkapitalister. Med crowdfunding finns möjlighet att vara med tidigt och investera i nya affärsidéer och produkter. Dessutom får du vara en del av det nätverk som omger projektet.

 

2. Du får insyn i projekten du investerar i

Inom crowdfunding är det vanligt att man utöver informationen om själva produkten eller affärsidén även får updates om utvecklingen för projekten. Hur går det med lanseringen? Hur många följare eller investerare har projektet? Du får möjlighet att följa upp antingen i realtid eller i nära tid – någonting som kan vara mycket mer spännande än en reality show!

 

Läs mer: “Tre skäl för aktienördar att älska crowdfunding“ 

 

3. Samma villkor för alla investerare

Inom crowdfunding är villkoren kända från början och lika för alla som investerar. Det betyder att ingen kan få specialbehandling eller förhandla sig till bättre villkor. Det gör att du kan vara lugn med att du får samma villkor som alla andra.

 

4. Den förväntade avkastningen är högre än ett vanligt sparkonto

Man kan lugnt sagt säga att i dagens finansiella läge står det ganska still på sparkontona vad gäller räntan. När det är så pass låga räntor (i vissa fall obefintlig) är det vanligt att välja andra investeringsformer: aktier, fonder eller varför inte crowdfunding?

 

Här har du fått en översikt av några av de fördelar som finns med crowdfunding. Kan det vara någonting för dig? Läs mer här för att ta reda på hur det går till!

 


Kameo har tillstånd hos Finansinspektionen och är startat och finansierat av erfarna entreprenörer från Sverige och Norge. Att investera via Kameo ger en hög förväntad avkastning och god säkerhet, men det finns alltid en risk. Läs mer om avkastning och risk på kameo.se
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *