Kameo blogg

Investeringar som skapar    

3 fördelar med att investera i fastigheter

3 fördelar med att investera i fastigheter
Kameo Kameo Team

Det finns mängder av investeringsformer att välja mellan när det gäller sparande. Att investera i fastigheter innebär dock några fördelar, bland annat att det finns en fysisk säkerhet (själva byggnaden), det är fortfarande hög efterfrågan på bostäder i Sverige och det är en långsiktig investering. Här får du 3 fördelar med att investera i fastigheter.

 

Står du i valet och kvalet över vilket sparande du ska investera i? Samtidigt som man vill ha en god förväntad avkastning kanske man inte vill ta alltför stora risker. Historiskt har fastigheter varit en god och stabil investering över tid för den som vill titta närmare på en relativt regelbunden bransch.

 

1. Det finns en fysisk säkerhet

Om man jämför med värdet på aktier, som baseras på prognoser om vilken vinst företaget kommer att göra, är en fastighet värderad bland annat utifrån den fysiska byggnaden. Det finns alltså en fysisk säkerhet som blir en garant för ett lägsta värde. På så sätt är en fastighet alltid värd någonting. Det kan också vara en lättare investering att förstå sig på, även om alla investeringar såklart kräver att du läser på och sätter dig in i det specifika projektet.

 

2. Det är hög efterfrågan på bostäder i Sverige

Efterfrågan på bostäder i Sverige är fortsatt hög. I och med urbaniseringen sker inflyttningen till städer i allt högre takt och många vill bo centralt. Det gör att priserna anpassas till den höga efterfrågan. Det är fortfarande många unga som vill flytta hemifrån eller familjer som vill flytta till en större bostad eller kanske villa. Bostadsbyggandet förväntas fortsätta under några år framöver just på grund av den höga efterfrågan, och Boverket räknar med en ökning på 18 procent under 2017, då 76 000 bostäder förväntas påbörjas.

 

3. Det är en relativt regelbunden och långsiktig investering

Även om vi kan se en stabilisering av bostadspriserna framförallt i Stockholm, har prisutvecklingen fortfarande fortsatt uppåt i många delar av Sverige om man tittar på årsbasis. Under de tre senaste åren har priserna på bostadsrätter ökat med 31 procent enligt Svensk Mäklarstatistik, och 57 procent de senaste fem åren. Med tanke på de samhällstrender som vi just nu ser, samt hus det historiskt har sett ut är fastigheter fortfarande en bra investeringsform för den som tänker långsiktigt.

 

Läs mer: Investera i fastigheter – därför är det rätt just nu 

Läs också: Fem skäl till att fastigheter är så populärt hos investerare 

 

Vill du investera med en god avkastning samtidigt som du gör en god gärning och bidra till bostadsbyggandet i Sverige? Titta på våra aktuella lån!

 

 


Kameo har tillstånd hos Finansinspektionen och är startat och finansierat av erfarna entreprenörer från Sverige och Norge. Att investera via Kameo ger en hög förväntad avkastning och god säkerhet, men det finns alltid en risk. Läs mer om avkastning och risk på kameo.se
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *