Kameo blogg

Investeringar som skapar    

2018 – ett spännande år för bostadsmarknaden!

2018 – ett spännande år för bostadsmarknaden!
Kameo Kameo Team

Några veckor in på det nya året har priserna på bostadsmarknaden sakta börjat stabilisera sig. Om de dalande priserna numer är historia går inte att veta, men Finansinspektionens justeringar av amorteringskrav vid bostadsköp börjar närma sig. Om mindre än två månader träder lagen i kraft och vilka konsekvenser det får för bostadsmarknaden återstår att se.

Det nya året innebär inte bara funderingar kring amorteringskrav och bostadspriser. Genom att investera i fastigheter kan vi tillsammans, genom crowdfunding, öka möjligheterna för fastighetsutvecklare att skapa nya samhällen. Idéerna är många, vi på Kameo får kontinuerligt ta del av förslag och förfrågningar som på olika sätt är framtagna för att främja sättet vi lever på. Den entreprenöriella andan är stark i Sverige, exempel på framgångsrika svenska entreprenörer behöver vi knappast påminna om. Men värt i sammanhanget i dessa dagar kan vara att skänka IKEAs grundare Ingvar Kamprad en extra tanke. Kamprad som genom sin uppfinningsrikedom tillsammans med en sällan skådad envishet bidrog till att det svenska folket i grunden förändrade sitt sätt att inreda sina hem. Sedermera ledde hans verk även till en internationell framgångssaga, den lilla butiken i Småland utvecklades till att bli en svensk nationalsymbol världen över. Viktigt att ha i åtanke vad det gäller detta är att vi med tillsynes små medel kan skapa något stort, det är inte alltid siffrorna på bankkontot som avgör om du är framgångsrik eller inte. Poängen är att det gäller att börja någonstans, om din första investering är 500 kronor eller 500 000 kronor är inte det väsentliga. Det är i mångt och mycket individens ansvar att säkerställa att vi har en ekonomi som ger oss förutsättningar att leva på det sättet vi önskar.

Du behöver inte heta Kamprad, eller för den delen Gates i efternamn för att lyckas skapa en trygg ekonomisk framtid. Däremot krävs det, utöver den ekonomiska investeringen, även en investering av din tid, för att vara rättvis mot dig själv behöver du läsa på om det du investerar i; vad är fördelarna? Vilka risker finns? Är jag bekväm med förutsättningarna? Och sist men inte minst; tycker DU att detta verkar vara ett bra projekt att investera dina pengar i?

 

Har du inget konto hos Kameo än? Registrera dig utan kostnad genom några korta steg här!

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *